Vanaf 4 juli 2018 moeten bij de Belastingdienst aangeleverde landenrapporten (Country-by-Country reporting / CbCR) voldoen aan de nieuwste versie 2.0 specificaties. De rapporten op basis van de oude specificaties zullen vanaf die datum worden afgekeurd.

De wijzigingen in versie 2.0 vinden hun oorsprong in de known error list, welke tot stand is gekomen tijdens de eerste reeks van CbCR indieningen in december 2017 over het FY 2016. Opvallend is dat een aantal van de fouten die in deze update zijn opgelost door ons en onze software tools zijn geconstateerd. Wij hebben deze onvolkomenheden aan de Belastingdienst doorgegeven, waarna ze zijn opgenomen in de known error list. Het is interessant om te zien dat dankzij onze aandacht voor de kwaliteit van onze CbCR software tools de CbCR specificaties van de Belastingdienst konden worden verbeterd.

Inmiddels hebben wij onze CbCR software tools aangepast aan deze laatste specificaties van de Belastingdienst en kunt u zorgeloos uw Country-by-Country reporting indienen met onze software tools zonder u zorgen te maken over de kwaliteit van de met onze CbCR software gegenereerde rapporten.

Klik hier voor meer informatie over onze CbCR software tools.

Meer informatie op de Country-byCountry Reporting sectie van de site van de Belastingdienst